六級閱讀答案(精選5套)
在學(xué)習(xí)、工作中,許多人都需要跟閱讀答案打交道,閱讀答案可以給我們提供解題指導(dǎo)和解題思路。什么樣的閱讀答案才是好閱讀答案呢?下面是小編整理的六級閱讀答案,希望能夠幫助到大家。

六級閱讀答案 1
Climate change may be real, but its still not easy being green
How do we convince our inner caveman to be greener?We ask some outstanding social scientists.
A) The road to climate hell is paved with our good intentions. Politicians may tackle polluters while scientists do battle with carbon emissions. But the most pervasive problem is less obvious: our own behaviour. We get distracted before we can turn down the heating. We break our promise not to fly after hearing about a neighbors rip to India. Ultimately, we cant be bothered to change our attitude. Fortunately for the planet, social science and behavioral economics may be able to do that for us.
B)Despite mournful polar bears and carts showing carbon emissions soaring, mot people find it hard to believe that global warming will affect them personally.Recent polls by the Pew Research Centre in Washington, DC, found that 75-80 per cent of participants regarded climate change as an important issue. But respondents ranked it last on a list of priorities.
C) This inconsistency largely stems from a feeling of powerlessness. “When we cant actually remove the source of our fear, we tend to adapt psychologically by adopting a range of defense mechanisms,” says Tom Crompton, change strategist for the environmental organization World Wide Fund for Nature.
D) Part of the fault lies with our inner caveman. Evolution has programmed humans to pay most attention to issues that will have an immediate impact.“We worry most about now because if we dont survive for the next minute, were not going to be around in ten years time,” says Professor Elke Weber of the Centre for Research on Environmental Decisions at Columbia University in New York. If the Thames were lapping around Big Ben, Londoners would face up to the problem of emissions pretty quickly. But in practice, our brain discounts the risks—and benefits—associated with issues that lie some way ahead.
E) Matthew Rush worth, of the Department of Experimental Psychology at the University of Oxford, sees this in his lab every day. “One of the ways in which all agents seem to make decisions is that they assign a lower weighting to outcomes that are going to be further away in the future,” he says. “This is a very sensible way for an animal to make decisions in the wild and would have been very helpful for humans for thousands of years.”
F) Not any longer. By the time we wake up to the threat posed by climate change, it could well be too late. And if were not going to make national decisions about the future, others may have to help us to do so.
G) Few political libraries are without a copy of Nudge: Improving Decisions About Health, Wealth and Happiness,by Richard Thaler and Cass Sunstein. They argue that governments should persuade us into making better decisions—such as saving more in our pension plans—by changing the default options. Professor Weber believes that environmental policy can make use of similar tactics. If, for example, building codes included green construction guidelines, most developers would be too lazy to challenge them.
H) Defaults are certainly part of the solution. But social scientists are most concerned about crafting messages that exploit our group mentality(心態(tài)). ”We need to understand what motivates people, what it is that allows them to make change,” says Professor Neil Adger, of the Tyndall Centre for Climate Change Research in Norwich. ”It is actually about what their peers think of them, what their social norms are, what is seen as desirable in society.” In other words, our inner caveman is continually looking over his shoulder to see what the rest of the tribe are up to.
I) The passive attitude we have to climate change as individuals can be altered by counting us in—and measuring us against—our peer group. “Social norms are primitive and elemental,” says Dr. Robert Cialdini, author of Influence: The Psychology of Persuasion. “Birds flock together, fish school together, cattle herd together … just perceiving norms is enough to cause people to adjust their behavior in the direction of the crowd.”
J) These norms can take us beyond good intentions.Cialdini conducted a study in San Diego in which coat hangers bearing messages about saving energy were hung on peoples doors. Some of the messages mentioned the environment, some financial savings, others social responsibility. But it was the one that mentioned the actions of neighbours that drove down power use.
K) Other studies show that simply providing the facility for people to compare their energy use with the local average is enough to cause them to modify their behaviour. The Conservatives plan to adopt this strategy by making utility companies print the average local electricity and gas usage on peoples bills.
L) Social science can also teach politicians how to avoid our collective capacity for self-destructive behaviour. Environmental campaigns that tell us how many people drive SUVs unwittingly (不經(jīng)意地) imply that this behaviour is widespread and thus permissible. Cialdini recommends some careful framing of the message. “Instead of normalising the undesirable behaviour, the message needs to marginalise it, for example, by stating that if even one person buys yet another SUV, it reduces our ability to be energy-independent.”
M) Tapping into how we already see ourselves is crucial. The most successful environmental strategy will marry the green message to our own sense of identity. Take your average trade union member, chances are they will be politically motivated and be used to collective action—much like Erica Gregory. A retired member of the Public and Commercial Services Union, she is setting up one of 1,100 action groups with the support of Climate Solidarity, a two-year environmental campaign aimed at trade unionists.
N) Erica is proof that a great-grandmother can help to lead the revolution if your get the psychology right—in this case, by matching her enthusiasm for the environment with a fondness for organising groups. “I think there must be something in it.” She is expecting up to 20 people at the first meeting she has called, at her local pub in the Cornish village of Polperro.
O) Nick Perks, project director for Climate Solidarity, believes this sort of activity is where the future of environmental action lies. “Using existing civil society structures or networks is a more effective way of creating change … and obviously trade unions are one of the biggest civil society networks in the UK,” he says. The “Love Food, Haste Waste” campaign entered into a collaboration last year with another such network—the Womens Institute. Londoner Rachel Talor joined the campaign with the aim of making new friends. A year on, the meetings have made lasting changes to what she throws away in her kitchen. “Its always more of an incentive if youre doing it with other people,” she says. “It motivates you more if you know that youve got to provide feedback to a group.”
P) The power of such simple psychology in fighting climate change is attracting attention across the political establishment. In the US, the House of Representatives Science Committee has approved a bill allocating $10 million a year to studying energy-related behaviour. In the UK, new studies are in development and social scientists are regularly spotted in British government offices. With the help of psychologists, there is fresh hope that we might go green after all.
46. When people find they are powerless to change a situation, they tend to live with it.
47. To be effective, environmental messages should be carefully framed.
48. It is the governments responsibility to persuade people into making environment-friendly decisions.
49. Politicians are beginning to realize the importance of enlisting psychologists help in fighting climate change.
50. To find effective solutions to climate change, it is necessary to understand what motivates people to make change.
51. In their evolution, humans have learned to pay attention to the most urgent issues instead of long-term concerns.
52. One study shows that our neighbors actions are influential unchanging our behavior.
53. Despite clear signs of global warming, it is not easy for most people to believe climate change will affect their own lives.
54. We would take our future into consideration in making decisions concerning climate change before it is too late.
55. Existing social networks can be more effective in creating change in peoples behaviour.
參考答案:CLGPH DJBFO
六級閱讀答案 2
In the 1962 movie Lawrence of Arabia, one scene shows an American newspaper reporter eagerly snapping photos of men looting a sabotaged train. One of the looters, Chief Auda abu Tayi of the Howeitat clan, suddenly notices the camera and snatches it. "Am I in this?" he asks, before smashing it open. To the dismayed reporter, Lawrence explains, "He thinks these things will steal his virtue. He thinks youre a kind of thief."
As soon as colonizers and explorers began taking cameras into distant lands, stories began circulating about how indigenous peoples saw them as tools for black magic. The "ignorant natives" may have had a point. When photography first became available, scientists welcomed it as a more objective way of recording faraway societies than early travelers exaggerated accounts. But in some ways, anthropological photographs reveal more about the culture that holds the camera than the one that stares back. Up into the 1950s and 1960s, many ethnographers sought "pure" pictures of "primitive" cultures, routinely deleting modern accoutrements such as clocks and Western dress. They paid men and women to re-enact rituals or to pose as members of war or hunting parties, often with little regard for veracity. Edward Curtis, the legendary photographer of North American Indians, for example, got one Makah man to pose as a whaler with a spear in 1915--even though the Makah had not hunted whales in a generation.
These photographs reinforced widely accepted stereotypes that indigenous cultures were isolated, primitive, and unchanging. For instance, National Geographic magazines photographs have taught millions of Americans about other cultures. As Catherine Lutz and Jane Collins point out in their 1993 book Reading National Geographic, the magazine since its founding in 1888 has kept a tradition of presenting beautiful photos that dont challenge white, middle-class American conventions. While dark-skinned women can be shown without tops, for example, white womens breasts are taboo. Photos that could unsettle or disturb, such as areas of the world torn asunder by war or famine, are discarded in favor of those that reassure, to conform with the societys stated pledge to present only "kindly" visions of foreign societies. The result, Lutz and Collins say, is the depiction of "an idealized and exotic world relatively free of pain or class conflict."
Lutz actually likes National Geographic a lot. She read the magazine as a child, and its lush imagery influenced her eventual choice of anthropology as a career. She just thinks that as people look at the photographs of other cultures, they should be alert to the choice of composition and images.
1. The main idea of the passage is ______________.
[A] Photographs taken by Western explorers reflect more Westerners perception of the indigenous cultures and the Western values.
[B] There is a complicated relationship between the Western explorers and the primitive peoples.
[C] Popular magazines such as National Geographic should show pictures of the exotic and idealized worlds to maintain high sales.
[D] Anthropologists ask the natives to pose for their pictures, compromising the truthfulness of their pictures.
2. We can infer from the passage that early travelers to the native lands often _________.
[A] took pictures with the natives
[B] gave exaggerated accounts of the native lands
[C] ask for pictures from the natives
[D] gave the natives clocks and Western dresses
3. The author mentions the movie Lawrence of Arabia to ___________.
[A] show how people in the indigenous societies are portrayed by Westerners.
[B] illustrate how people from primitive societies see cameras as tools of black magic that steal their virtues.
[C] show how anthropologists portray untruthful pictures of native people.
[D] show the cruel and barbarian side of the native people.
4. “But in some ways, anthropological photographs reveal more about the culture that holds the camera than the one that stares back.” In this sentence, the “one [culture] that stares back” refers to _______.
[A] the indigenous culture
[B] the Western culture
[C] the academic culture
[D] the news business culture
5. With which of the following statements would Cat
herine Lutz most probably agree?
[A] Reporters from the Western societies should routinely modern elements in pictures taken of the indigenous societies.
[B] The primitive cultures are inferior to the more advanced Western culture.
[C] The western media are not presenting a realistic picture of the faraway societies.
[D] People in the Western news business should try not to challenge the well-established white middle-class values.
答案及解析
1.答案是[A] Photographs taken by Western explorers reflect more Westerners perception of the indigenous cultures and the Western values。
解析:本文的主題是,西方的媒體,為了迎合西方讀者獵奇的心理,同時(shí),為了不與西方讀者的中產(chǎn)階級價(jià)值觀發(fā)生沖突,在他們拍攝的照片中,并不是真正客觀公正地反映經(jīng)濟(jì)發(fā)展水平較為落后的社會(huì)中人們的生活。他們經(jīng)常有意刪除照片中反映西方文明烙印的成分,甚至擺布照片中的主人公,以描繪出一個(gè)西方讀者想象中的,經(jīng)濟(jì)不發(fā)達(dá)的,有異域風(fēng)情的,沒有痛苦和階級斗爭的經(jīng)濟(jì)落后社會(huì)的畫面。他們甚至避免刊登那些反映饑荒,戰(zhàn)爭,災(zāi)害的照片,以滿足西方媒體“只刊登外國社會(huì)美好一面的照片”的默契。
2.答案是[B] gave exaggerated accounts of the native lands
解析:文章第二段說,When photography first became available, scientists welcomed it as a more objective way of recording faraway societies than early travelers exaggerated accounts.可見早期到原始社會(huì)旅行回來的人往往對當(dāng)?shù)氐那闆r夸大其詞。在照相機(jī)發(fā)明之后,科學(xué)家能更好地客觀反映那些遠(yuǎn)方地區(qū)的真實(shí)情況。
3.答案是[B] illustrate how people from primitive societies see cameras as tools of black magic that steal their virtues.
解析:文章的第一段介紹的是著名的1962年獲得7項(xiàng)奧斯卡大獎(jiǎng)的電影《阿拉伯的勞倫斯》(導(dǎo)演:DAVID LEAN)中的一個(gè)片段。該電影本來與作者要講的題目并無直接關(guān)系。作者僅僅通過一個(gè)電影中描述的場景來說明一個(gè)論點(diǎn)。那就是比較原始,開化較晚的社會(huì),那里的人們對現(xiàn)代的文明,和從沒見過的現(xiàn)代文明的產(chǎn)物容易產(chǎn)生誤解。電影中的土著搶走了LAWRENCE的.照相機(jī),因?yàn)樗麘岩,那從未見過的玩意兒會(huì)偷走他的“美好品德(VIRTUE)”。但是,作者在下文說,那些土著居民的擔(dān)心并非全無道理。因?yàn)槲鞣降挠浾吆蛯W(xué)者們,為了描繪一個(gè)西方人心目中固有的土著社會(huì)(或者經(jīng)濟(jì)發(fā)展欠發(fā)達(dá)社會(huì))的形象,故意篡改照片,滿足西方讀者的好奇心,并且有意迎合西方中產(chǎn)階級的趣味。在短文中,作者有時(shí)候并不開宗明義,直奔主題,而是利用人們都熟悉的文化元素,例如詩歌,書籍,電影,歌曲等,引起讀者對其討論話題的興趣,然后再引入主題。并不是每一篇文章都會(huì)開門見山,讀者不應(yīng)該把每篇文章的首尾句都當(dāng)成對文章大意的總結(jié)。
4.答案是[A] the indigenous culture
解析:But in some ways, anthropological photographs reveal more about the culture that holds the camera than the one that stares back.本句是文章切入主題的重點(diǎn)句。考生應(yīng)該格外注意在閱讀文章靠前部分出現(xiàn)的,以轉(zhuǎn)折詞(例如,HOWEVER, BUT,NEVERTHELESS, NONETHELESS等)開頭的句子。那往往是作者敘述傳統(tǒng)論點(diǎn),或者普遍看法的關(guān)鍵地方。本句可以理解為:但是,在某些方面,人類學(xué)家拍攝的照片展現(xiàn)的與其說是那個(gè)盯視著照相機(jī)的(被拍攝的)文化,不如說是反映了拿著照相機(jī)的(西方)文化。作者暗示,照片反映了西方攝影者的偏見和對落后文化固有的看法,反映的是西方的價(jià)值觀,并不是完全真實(shí)客觀的那些不發(fā)達(dá)社會(huì)的寫照。這句話基本上是對文章中心意思的總結(jié)。如果對文章的主題有大致的認(rèn)識(shí),就不會(huì)將本題選錯(cuò)。
5.答案是[C] The western media are not presenting a realistic picture of the faraway societies.
解析:Catherine Lutz是文章中提到的1993年出版的READING NATIONAL GEOGRAPHIC的作者之一。她們在書中寫道,《國家地理》雜志自從1888年創(chuàng)刊以來,就一直刊登那些不和美國中產(chǎn)階級白人的價(jià)值觀發(fā)生沖突的照片。照片中可以表現(xiàn)袒露胸部的黑色皮膚的婦女,但是白人婦女的胸部就是禁止刊登的對象。她們認(rèn)為,這樣做的后果就是,在那些西方主流雜志中展現(xiàn)的,似乎是相對而言沒有痛苦的,也不存在階級斗爭的社會(huì)。因此答案C The western media are not presenting a realistic picture of the faraway societies(西方媒體并沒有展現(xiàn)落后地區(qū)的真實(shí)畫面)最能表現(xiàn)該作者的觀點(diǎn)。
Notes 生詞注釋:
snap v. 按動(dòng)快門
loot v. 掠奪,搶劫
sabotage v. /n. (從事)破壞活動(dòng)
indigenous adj. 本土的
exaggerated adj. 夸張的
anthropological adj. 人類學(xué)的
ethnographer n. 民族志學(xué)者,人種學(xué)者
accoutrement n. 穿著,配備
enact v. (本文)扮演
ritual n. 典禮,(宗教)儀式,禮節(jié)
veracity n. 真實(shí)性
legendary adj. 傳說中的,傳奇般的
reinforce v. 增強(qiáng)
stereotype n. 陳腔濫調(diào);老套
taboo n. 禁忌,避諱
unsettle v. 令人不安
depiction n. 描述
lush adj. 青蔥的,味美的,繁榮的
六級閱讀答案 3
Some futurologists have assumed that the vast upsurge (劇增) of women in the workforce mayportend a rejection of marriage. Many women, according to this hypothesis, would ratherwork than marry. The converse (反面) of this concern is that the prospects of becoming amulti-paycheck household could encourage marriages. In the past, only the earnings andfinancial prospects of the man counted in the marriage decision. Now, however, the earningability of a woman can make her more attractive as a marriage partner. Data show thateconomic downturns tend to postpone marriage because the parties cannot afford to establisha family or are concerned about rainy days ahead. As the economy rebounds, the number ofmarriages also rises.
Coincident with the increase in women working outside the home is the increase in divorcerates. Yet, it may be wrong to jump to any simple cause-and-effect conclusions. The impact ofa wifes work on divorce is no less cloudy than it;s impact on marriage decisions. The realizationthat she can be a good provider may increase the chances that a working wife will choosedivorce over an unsatisfactory marriage. But the reverse is equally plausible. Tensionsgrounded in financial problems often play a key role in ending a marriage. Given highunemployment, inflationary problems, and slow growth in real earnings, a working wife canincrease household income and relieve some of these pressing financial burdens. By raising afamilys standard of living, a working wife may strengthen her familys financial andemotional stability.
Psychological factors also should be considered. For example, a wife blocked from a careeroutside the home may feel caged in the house. She may view her only choice as seeking adivorce.
On the other hand, if she can find fulfillment through work outside the home, work andmarriage can go together to create a stronger and more stable union.
Also, a major part of womens inequality in marriage has been due to the fact that, in mostcases, men have remained the main breadwinners. With higher earning capacity and statusoccupations outside of the home comes the capacity to exercise power within the family. Aworking wife may rob a husband of being the master of the house. Depending upon how thecouple reacts to these new conditions, it could create a stronger equal partnership or it couldcreate new insecurities.
英語六級閱讀真題訓(xùn)練
26. The word “portend” (Line 2, Para. 1) is closest in meaning to “________”.
A) defy
B) signal
C) suffer from
D) result from(B)
27. It is said in the passage that when the economy slides, ________.
A) men would choose working women as their marriage partners
B) more women would get married to seek financial security
C) even working women would worry about their marriages
D) more people would prefer to remain single for the time being(D)
28. If women find fulfillment through work outside the home, ________.
A) they are more likely to dominate their marriage partners
B) their husbands are expected to do more housework
C) their marriage ties can be strengthened
D) they tend to put their career before marriage(C)
29. One reason why women with no career may seek a divorce is that ________.
A) they feel that they have been robbed of their freedom
B) they are afraid of being bossed around by their husbands
C) they feel that their partners fail to live up to their expectations
D) they tend to suspect their husbands loyalty to their marriage(A)
30. Which of the following statements can best summarize the authors view in thepassage?
A) The stability of marriage and the divorce rate may reflect the economic situation of thecountry.
B) Even when economically independent, most women have to struggle for real equality inmarriage.
C) In order to secure their marriage women should work outside the home and remainindependent.
D) The impact of the growing female workforce on marriage varies from case to case.
英語六級閱讀真題訓(xùn)練答案
26. B 27. D 28. C 29. A 30. D
六級閱讀答案 4
For most thinkers since the Greek philosophers, it was self-evident that the re is somethingcalled human nature, something that constitutes the essence of man. There were various viewsabout what constitutes it, but there was agreement that such an essence exists—that is to say,that there is something by virtue of which man is man. Thus man was defined as a rationalbeing, as a social animal, an animal that can make tools, or a symbol-making animal.
More recently, this traditional view has begun to be questioned. One reason for this changewas the increasing emphasis given to the historical approach to man. An examination of thehistory of humanity suggested that man in our epoch is so different from man in previoustimes that it seemed unrealistic to assume that men in every age have had in commonsomething that can be called “human nature.” The historical approach was reinforced,particularly in the United States, by studies in the field of cultural anthropology (人類學(xué)). Thestudy of primitive peoples has discovered such a diversity of customs, values, feelings, andthoughts that many anthropologists arrived at the concept that man is born as a blank sheet ofpaper on which each culture writes its text. Another factor contributing to the tendency todeny the assumption of a fixed human nature was that the concept has so often been abusedas a shield behind which the most inhuman acts are committed. In the name of humannature, for example, Aristotle and most thinkers up to the eighteenth century defendedslavery. Or in order to prove the rationality and necessity of the capitalist form of society,scholars have tried to make a case for acquisitiveness, competitiveness, and selfishness asinnate (天生的) human traits. Popularly, one refers cynically to “human nature” in accepting theinevitability of such undesirable human behavior as greed, murder, cheating and lying.
Another reason for skepticism about the concept of human nature probably lies in theinfluence of evolutionary thinking. Once man came to be seen as developing in the process ofevolution, the idea of a substance which is contained in his essence seemed untenable.Yet I believe it is precisely from an evolutionary standpoint that we can expect new insightinto the problem of the nature of man.
英語六級閱讀真題訓(xùn)練
31. The traditional view of “human nature” was strongly challenged by ________.
A) the emergence of the evolutionary theory
B) the historical approach to man
C) new insight into human behavior
D) the philosophical analysis of slavery(A)
32. According to the passage, anthropologists believe that human beings ________.
A) have some traits in common
B) are born with diverse cultures
C) are born without a fixed nature
D) change their characters as they grow up(C)
33. The author mentioned Aristotle, a great ancient thinker, in order to ________.
A) emphasize that he contributed a lot to defining the concept of “human nature”
B) show that the concept of “human nature” was used to justify social evils
C) prove that he had a profound influence on the concept of “human nature”
D) support the idea that some human traits are acquired(D)
34. The word “untenable” (Line 3) in the last paragraph of the passage most probablymeans ________.
A) invaluable
B) imaginable
C) changeable
D) indefensible(D)
35. Most philosophers believed that human nature ________.
A) is the quality distinguishing man from other animals
B) consists of competitiveness and selfishness
C) is something partly innate and partly acquired
D) consists of rationality and undesirable behavior
英語六級閱讀真題訓(xùn)練答案
31. A 32. C 33. D 34. D 35. A
六級閱讀答案 5
40 years ago the idea of disabled people doing sport was never heard of. But when the annual games for the disabled were started at Stoke Mandeville, England in 1948 by Sir Ludwig Guttmann, the situation began to change.
Sir Ludwig Guttmann, who had been driven to England in 1939 from Nazi Germany, had been asked by the British government to set up an injuries center at Stoke Mandeville Hospital near London. His ideas about treating injuries included sport for the disabled.
In the first games just two teams of injured soldiers took part. The next year, 1949, five teams took part. From those beginnings, things have developed fast. Teams now come from abroad to Stoke Mandeville every year. In 1960 the first Olympics for the Disabled were held in Rome, in the same place as the normal Olympic Games. Now, every four years the Olympic Games for the Disabled are held, if possible, in the same place as the normal Olympic Games, although they are organized separately. In other years Games for the Disabled are still held at Stoke Mandeville. In the 1984 wheelchair Olympic Games, 1064 wheelchair athletes from about 40 countries took part. Unfortunately, they were held at Stoke Mandeville and not in Los Angeles, along with the other Olympics.
The Games have been a great success in promoting international friendship and understanding, and in proving that being disabled does not mean you cant enjoy sport. One small source of disappointment for those who organize and take part in the games, however, has been the unwillingness of the International Olympic Committee to include disabled events at Olympic Games for the able-bodied. Perhaps a few more years are still needed to convince those fortunate enough not to be disabled that their disabled fellow athletes should not be excluded.
21. The first games for the disabled were held______after Sir Ludwig Guttmann arrived in England.
A. 40 years B. 21 years
C. 10 years D. 9 years
22. Besides Stoke Mandeville, surely the games for the disabled were once held in______.
A. New York B. London
C. Rome D. Los Angeles
23. In Paragraph 3, the word "athletes" means______.
A. people who support the games B. people who watch the games
C. people who organize the games D. people who compete in the games
24. Which of the following statements is NOT true?
A. Sir Ludwig Guttmann is an early organizer of the games for the disabled.
B. Sir Ludwig Guttmann is an injured soldier.
C. Sir Ludwig Guttmann is from Germany.
D. Sir Ludwig Guttmann is welcomed by the British government.
25. From the passage, we may conclude that the writer is ______.
A. one of the organizers of the game for the disabled
B. a disabled person who once took part in the games
C. against holding the games for the disabled
D. in favor of holding the games for the disabled
參考答案:
21-25:D C D B D
【六級閱讀答案】相關(guān)文章:
2014六級閱讀答案10-01
大學(xué)英語六級閱讀練習(xí)題「附答案」09-08
等閱讀及答案05-20
等 閱讀答案08-07
《等》閱讀答案06-11
等的閱讀答案11-07
感謝閱讀的閱讀答案09-03
安靜的閱讀 閱讀答案07-28
閱讀雜談 閱讀答案08-12